WNL doet verslag over Nederland’s grootste zonnepark in aanbouw.

Geplaatst op: 18 april 2019

In het ochtendprogramma “Goedemorgen Nederland” van afgelopen woensdag 17 april, deed WNL verslag van het grootste zonnepark van Nederland, zonnepark Vlagtwedde.

Henk Bleker (algemeen directeur van PowerField) sprak o.a. over de noodzaak van zonneparken in de energietransitie en de landelijke inpassing daarvan.

“Zonneparken moeten worden geplaatst op plekken waar het kan, niet in hoogwaardige landschappen, maar in grote gebieden die zich daar voor lenen” aldus Henk Bleker.

Jaco van Leeuwen (projectmanager van PowerField) gaf uitleg over het zonnepark Vlagtwedde. Zo worden er blauwe bessenplanten geplaatst, wat voor de regio 20 arbeidsplaatsen gaat opleveren.

De bessengaard is niet alleen goed voor de werkgelegenheid, maar ook voor de met uitsterven bedreigde bijen. De bijen zorgen voor het bestuiven van de bessen. Ook trekken bijen insecten aan, waardoor er op termijn meer biodiversiteit ontstaat.

 Daarnaast is het aanplanten van bessenstruiken een essentieel onderdeel van de landschappelijke inpassing van het zonnepark.

Leerlingen van scholengemeenschap Ubbo Emmius college uit Veendam mochten de eerste bessenstruiken aanplanten.

De uitzending van WNL van afgelopen woensdag 17 april is terug te zien in verschillende blokken.

Blok 1 

Blok 2

Blok 3

Blok 4

Meer informatie over het zonnepark Vlagtwedde: https://www.powerfield.nl/project/vlagtwedde/

Meer weten over de projecten van PowerField?

Projecten