PowerField zet belangrijke stap met benoeming CTO

Geplaatst op: 20 mei 2020

PowerField, een van de grotere zonneparkontwikkelaars van Nederland, kondigt vandaag de benoeming aan van Ivo van Dam als Chief Technology Officer.

Ivo van Dam was hiervoor Innovatie Manager bij Batenburg Techniek N.V. en voorafgaand daaraan Hoofd Techniek en Projecten zon bij Vattenfall. Hij was daar verantwoordelijk voor de realisatie en engineering van zonneparken in Europa.

Hij heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van zonne-energie. In zijn vorige functies heeft hij teams geleid, nieuwe teams samengesteld, afdelingen opgebouwd, audits verricht en kwaliteitssystemen opgezet en beheerd. Hij heeft zowel strategische als gedetailleerde kennis van zonne-energie, waterstof en energieopslag.

Henk Bleker, CEO van PowerField zegt hierover: „Vandaag hebben we een belangrijke vervolgstap gezet in de strategie die we in de afgelopen twee jaar hebben uitgerold. We kunnen hierdoor onze zonneparken zelf gaan bouwen en beheren. De kennis van Ivo is een belangrijke sleutel om onze professionaliteit op dit vlak te verhogen.”

Jean-Louis Bertholet, CFO van PowerField: „Ik ben zeer verheugd met deze aankondiging, omdat we hiermee de weg vrijmaken voor een stabiele groei van ons portfolio. We verwachten voor eind 2021 ongeveer 100MW aan eigen ontwikkelde zonneparken te bouwen en daarmee deze zonneparken op de eigen balans te hebben.”

Ivo van Dam is geen onbekende voor PowerField. In de afgelopen maanden heeft hij als consultant al meerdere projecten begeleid en dit jaar zal er onder zijn leiding al 20MW aan zonneparken worden gebouwd door PowerField. „Ik heb veel zin om bij PowerField aan de slag te gaan. Een jong bedrijf met een groot portfolio en een strategie die mij aanspreekt in een innovatieve markt.”

Ivo Van Dam | CTO PowerField
Ivo Van Dam | CTO PowerField