Afl. 2: Kwalificatie Sasol Solar Challenge

Geplaatst op: 20 september 2018

Gisteren vond de Dynamic Scrutineering (kwalificatie) plaats en hebben we met Nuna9S net geen eerste startpositie veroverd voor de Sasol Solar Challenge die komende zaterdag begint.

De echte race is nog niet eens begonnen maar gisteren kwamen we al tot een confrontatie tussen ons en onze grootste rivaal, het Japanse Tokai. Bij de kwalificatie voor de beste startpositie waren de Japanners ons met één seconde te snel af. Daardoor starten wij met onze zonnewagen Nuna9S aanstaande zaterdag na Tokai.

De kwalificatie vond plaats op een straatparcours ten noorden van Pretoria, waar Nuna9S zich moest bewijzen op een slalom van 400 meter.  Het was de eerste echte confrontatie tussen de 9 teams die deelnemen. Omdat de onderlinge verschillen tussen de grootste concurrenten tijdens de kwalificatie klein waren, belooft de Sasol Solar Challenge erg spannend te worden. We hebben er in ieder geval heel veel zin in!

Ambassadeur Han Peters rijdt zaterdag bij de start van de Sasol Solar Challenge met ons mee in het konvooi achter Nuna9S. Voor coureur Pauline wordt het die dag meteen heel spannend: zij moet de zonnewagen met 110 kilometer per uur over een drukke zesbaans snelweg manoeuvreren, links rijdend.
Vandaag gaan we met het team een mok up race doen. Dat houdt in dat we de condities van komende week zo goed mogelijk proberen na te doen. Inhaal acties, acceleraties en strakke protocollen is wat we morgen verwachten.
We hopen dat het een vlekkeloze dag wordt en houden jullie op de hoogte!