Scholentour Vattenfall Solar Team 5 juli 2019 – Powered by PowerField

Geplaatst op: 8 juli 2019

Met hun wereldkampioen-raceauto ‘Nuna’ kwam het Delftse zonneraceteam ‘Vattenfall Solar Team’ vrijdag 5 juli 2019 langs op OBS Plaggenborg in Sellingen en CBS De Zaaier in Vlagtwedde. Daar kregen de kinderen uitleg over hoe een zonnepaneel werkt.

Ook gaven ze een presentatie over hun zonneauto en vertelden over de solar challenge in Australië. Emie Klein Holkenborg (21), student bouwkunde aan de TU Delft, is sinds augustus 2018 betrokken bij het solar team: ,,Met onze zonneauto kunnen we op een duidelijke manier de werking van een zonnepaneel uitleggen. Op deze manier hopen we de kinderen te inspireren in wat er allemaal mogelijk is met duurzaamheid en techniek.”

Na de presentatie maakten de kinderen zelf een kleine zonneauto met bouwpakketjes die de Deltse studenten hadden meegenomen. In de bouwpakketjes zat een écht zonnepaneeltje.

Het bezoek van het team werd georganiseerd in een samenwerking met PowerField, een partner van het Vattenfall Solar Team. Dit doet PowerField om kinderen te tonen hoe een zonnepaneel werkt en wat er allemaal mogelijk is met de energie die het opwekt.

Het Vattenfall Solar Team bestaat dit jaar uit zestien technische studenten van de TU Delft. In oktober zullen de zonneracers uit Delft voor de tiende keer meedoen aan de Bridgestone World Solar Challenge. Het parcours van ruim 3.000 kilometer loopt dwars door Australië, van Darwin naar Adelaide.

Het team is samen met Wubbo Ockels opgericht en deed in 2001 voor het eerst mee aan de race in Australië. Inmiddels heeft het Delftse team negen keer op rij meegedaan aan de race die dwars door de Outback van Australië gaat. Van de negen keer wist het team zeven keer als eerste over de streep in Adelaide gekomen. Dit jaar doet het team mee met hun nieuwe zonneauto ‘NunaX’.

Bron: Dagblad van het Noorden