Persbericht: Solarcentury en PowerField bundelen hun krachten bij Zonnepark Vlagtwedde

Geplaatst op: 22 juni 2018

Solarcentury en PowerField bundelen hun krachten bij Zonnepark Vlagtwedde

Samenwerking

Solarcentury en PowerField bundelen hun ervaring in projectontwikkeling, financiering, engineering, bouw en exploitatie bij het grootste zonnepark van Nederland. Het Zonnepark Vlagtwedde gaat gebouwd worden in de gemeente Westerwolde in de provincie Groningen en krijgt een omvang van 110 MWp. Het project heeft eind 2017 SDE+ subsidie ontvangen en Solarcentury en PowerField hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om het project gezamenlijk verder uit te ontwikkelen en te realiseren. De eerste voorbereiding voor de realisatie van het zonnepark zijn inmiddels gestart alsmede de aanleg van de blauwe bessenteelt die onderdeel is van de landschappelijke inpassing en voor extra werkgelegenheid in het gebied gaat zorgen. De verwachting is dat het park in 2020 aan het elektriciteitsnet gekoppeld gaat worden en dan voldoende zonnestroom genereert voor ca. 30.000 huishoudens. Solarcentury en PowerField evalueren momenteel de mogelijkheid om de gehele portfolio van PowerField gezamenlijk uit te ontwikkelen en te realiseren.

Solarcentury

Solarcentury is één van de ’s-werelds meest vertrouwde, gerespecteerde en oudste zonne- energiebedrijven. Solarcentury is in 1998 in Engeland opgericht en heeft inmiddels op meer soorten daken, gebouwen en terreinen zonnepanelen geplaatst dan welke andere speler in deze sector. Solarcentury ontwikkelt, financiert, bouwt en beheert onder andere grote zonneparken en realiseert momenteel in Nederland een 45 MWp zonnepark in Brabant en een 17 MWp zonnepark in Overijssel.

PowerField

PowerField is een Nederlands bedrijf met vestigingen in Dokkum en Wormer. PowerField ontwikkelt en realiseert voor eigen rekening en risico, met name grondgebonden zonneparken. PowerField heeft op basis van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Nederlandse overheid, een concept ontwikkeld waarbij geselecteerde stukken grond worden gekocht of gehuurd, om grote zonneparken op te realiseren. PowerField heeft tientallen grootschalige projecten in ontwikkeling in heel Nederland. Zes door PowerField ontwikkelde zonneparken zijn inmiddels in realisatie of exploitatie.