Nuon en PowerField sluiten overeenkomst over zon projecten

Geplaatst op: 3 september 2018

Dokkum, 3 september. Nuon heeft drie projecten overgenomen van PowerField, ontwikkelaar van zonneparken. Nuon wil hier graag zonneparken realiseren. Dit past in de ambitie van het bedrijf om binnen 1 generatie fossielvrij te zijn.

De overname van deze projecten betekent dat Nuon twee zonneparken kan bouwen en een optie heeft op de koop van een derde project wanneer de vergunning onherroepelijk wordt met een totaal van 27.5 MW. Dat staat gelijk aan energie voor 7500-8000huishoudens. De locaties bevinden zich in Noord Nederland: Coevorden (7 MW), Gasselternijveen (3.5 MW) beiden in Drenthe en Dokkum in Friesland (17 MW).

Het vorig jaar opgerichte bedrijfsonderdeel zonne-energie en batterijopslag heeft binnen 1 jaar het portfolio van zonneparken en plekken waar zonnepanelen liggen al aardig uitgebouwd. Zo zijn de eerste grote projecten bij de energie centrales van Nuon al in volle gang. Ook zonnepark Haringvliet is in voorbereiding.

“We zijn erg blij met deze overname. Voor Coevorden en Gasselternijveen zijn de SDE subsidie en vergunning al verkregen. Dat betekent dat we ook vrij snel kunnen starten al met de aanleg van twee zonneparken.” Wij hopen dat de netaansluiting voorspoedig verloopt en dat we dit jaar de eerste palen kunnen slaan, legt Margit Deimel, Directeur grootschalige zonne-energie uit. “Het uiteindelijke doel is om volgend jaar de eerste kilowatturen op het net te gaan leveren.”

“Wij zijn trots op het feit dat een gerenommeerde partij als Nuon deze projecten van ons overneemt en tot realisatie zal brengen. Het bevestigt dat PowerField hiermee goede grondposities heeft ontwikkeld en dat wij daarmee een relevante bijdrage leveren aan de verduurzaming van Nederland” aldus directeur Jean-Louis Bertholet. “Wij zullen op korte termijn meer van onze grondposities ontwikkelen.”

Over Nuon

Nuon is onderdeel van Vattenfall en produceert en levert elektriciteit, energie gerelateerde producten en diensten, gas, warmte en koude. Nuon streeft naar een fossielvrije energievoorziening binnen één generatie; schoon, betrouwbaar en betaalbaar. Met 4200 medewerkers bedient Nuon circa 2 miljoen particuliere en zakelijke klanten.

Over PowerField

PowerField heeft tientallen grootschalige projecten in ontwikkeling in heel Nederland, waaronder ook het grootste zonnepark van Nederland, in Vlagtwedde. Doel is om in de komende jaren 3000 MW aan zonneparken te ontwikkelen. PowerField is een Nederlands bedrijf met vestigingen in Dokkum en Wormer. PowerField heeft op basis van de duurzaamheidsdoelstellingen van de Nederlandse overheid een concept ontwikkeld waarbij geselecteerde stukken grond worden gekocht of gehuurd, om grote zonneparken op te realiseren. PowerField streeft ernaar een relevante bijdrage aan de energietransitie en het behalen van de doelstellingen uit het Energieakkoord.

Foto: ROM3D

zonnepark coevorden powerfield nuon