Afl. 8 – Racedag 6

Geplaatst op: 28 september 2018

Vandaag was bijltjesdag, er moest hoe dan ook een loop ingelopen worden op Tokai. Maar het is gelukt! Op dit moment staan we eerste op de ranglijst en staan we 22,7 kilometer voor op Tokai. De strategie jongens hebben afgelopen dagen overuren gedraaid om te bepalen wat het juiste moment was om Tokai in te halen. Met hulp van meerdere teamleden die over de loop verspreid stonden hebben we de tactiek en strategie van Tokai bepaald om te zorgen dat we op de hoogte waren en daar onze tactiek op konden bepalen.

De totale afstand die we nu hebben afgelegd is 3099 kilometer. We merken dat we Nuna tot het uiterste pushen. Vandaag werd de motor zo warm door het rijden op de heuvels dat we, met een geleende bladblazer van de plaatselijke school, de motor hebben gekoeld op een loopstop.

De kinderen van die school waren massaal uitgerukt om de zonneauto’s langs te zien komen en hebben ons dan ook hard aangemoedigd. Ook hebben een aantal teamgenoten hun dansmoves laten zien, maar we hebben geconcludeerd dat de mensen in Zuid-Afrika toch echt beter kunnen dansen dan wij uit Nederland.

Vanaf nu hebben we nog twee dagen om Tokai achter ons te houden. Aangezien we natuurlijk geen informatie hebben over de hoeveelheid energie in de accu van Tokai gaan het nog twee zenuwslopende dagen worden waarin we alles op alles moeten zetten om deze voorsprong vast te houden!

Foto’s gemaakt door:
Hans Peter van Velthoven & Jorrit Lousberg