Afl. 6 – Racedag 4

Geplaatst op: 27 september 2018

Vandaag was weer een drukke dag in de Sasol Solar Challenge. De loops van de dag waren maar 36 kilometer lang, wat betekent veel loopstops, wissels en hectiek. Door deze kortere loops was vandaag ook een makkelijke dag om een (kleine) voorsprong te pakken. Iets waar Tokai maar al te gretig gebruik van heeft gemaakt!

Aan het begin van de dag was het weer niet beter dan afgelopen dagen: we vertrokken met regen, maar gedurende de dag kwam de zon gelukkig ook nog om de hoek kijken. Met windstoten tot 60 kilometer per uur was vandaag best een uitdaging voor onze coureurs. Nuna9S heeft haarzelf echter al eerder bewezen in Australië: er kon gezeild worden op de wind!

Gedurende de dag leek het alsof we weer dezelfde strategie als Tokai aan het rijden waren met een constant verschil van 5-10 minuten. Totdat ze ineens toch wel heel snel terug waren op de loopstop. Zij bleken een loop meer te rijden. Wij zijn echter door gegaan met onze eigen strategie en hebben een aantal technische problemen ervaren, welke vannacht hopelijk opgelost zullen worden. Of zij misschien iets te diep in de batterij getast hebben zullen we de komende dagen gaan zien. We houden het in ieder geval nog even spannend!

We zijn inmiddels halverwege de race en ook de omgeving wordt steeds bergachtiger en veranderlijker. Een extra uitdaging voor Nuna dus! Morgen zullen we aankomen bij de kust en wij kijken onze ogen uit. Halverwege de race zit de energie er bij het team nog volop in, dus we zullen nog 4 dagen strijden!

Foto’s gemaakt door:
Hans Peter van Velthoven & Jorrit Lousberg