Afl. 4 – Racedag 2

Geplaatst op: 24 september 2018

Racedag 2:

Na een onwijs heftige avond en nacht hebben we onze weg vervolgd richting Bloemfontein. Zoals gisteren al vermeld hebben we na aankomst op onze end-of-day  een enorme storm over ons heen gekregen. Donder, bliksem, hagel en windstoten tot wel 70 km/u teisterde het kamp. Tentjes vlogen over het rugbyveld alsof het vliegers waren, alleen dan zonder lijn om ze terug te krijgen. Met man en macht hebben we Nuna veilig onder een afdak weten te krijgen en zijn we er relatief ongeschonden vanaf gekomen.

Vannacht hebben we uiteindelijk in een bungalowpark kunnen overnachten en dit zullen we vanavond weer doen. We proberen dan alle chaos van gisteravond op te ruimen, te inventariseren wat er kapot is gegaan en te bepalen wat we opnieuw moeten inslaan zodat we de komende dagen weer het geplande kampement kunnen gebruiken.

Vandaag zijn we weer met frisse moed van start gegaan en het weer is volledig opgeklaard, wat het natuurlijk een perfecte racedag maakt. Op weg naar Bloemfontein hebben we een loop van 70 km gehad welke we 4x hebben gereden. Dat maakt dat we nu op een totale afstand komen van 1156 km. Dit is exact hetzelfde als Tokai op dit moment heeft gereden, dat belooft dus een nek-aan-nek race met Tokai voor de komende dagen.

Ondanks alle tegenslag van gisteravond hebben we na de bemoedigende woorden van Marc Lammers vanmorgen de draad weer goed opgepakt. We krijgen enorm veel steun, van onder andere jullie, uit Nederland waar we jullie heel dankbaar voor zijn en wat ons heel veel energie geeft.

Foto’s gemaakt door:
Hans Peter van Velthoven & Jorrit Lousberg