Afl. 3 – Racedag 1

Geplaatst op: 24 september 2018

De kop is er af!

Vanochtend om 7:30 startte het Nuon Solar Team voor de derde keer de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Na een jaar lang voorbereiding stond Nuna9S aan de start en verlieten zij om 7:30 Pretoria. Wat was het een onvergetelijke dag!

Coureur Pauline beet het spits af op de zesbaanssnelweg van Johannesburg en kon onze grote concurrent Tokai uit Japan binnen een uur inhalen.

Spanning later op de dag

Het tweede deel van de ochtend ging echter niet helemaal zonder slag of stoot. Onze coureur Pauline moest plots remmen voor een voertuig waardoor ze in een spin belandde. Gelukkig zijn onze coureurs hier goed op getraind en kon ze Nuna veilig tot stilstand brengen, waarna ze de draad gelijk weer oppakte op te etappe af te maken. In de tussentijd waren we onze voorsprong op Tokai helaas wel weer verloren..

Zoals jullie waarschijnlijk wel bekend, gaat het er bij de Sasol Solar Challenge om dat de auto’s zoveel mogelijk kilometers rijden tijdens de race. Deze extra kilometers zijn te behalen door het rijden van extra rondjes, ofwel loops. Vanochtend was de planning dat we vijf loops zouden rijden. Dit bleek een juiste voorspelling te zijn, waardoor we aan het eind van de dag met meer dan 600 km eindigden. Coureur Pauline heeft in de middag weer gereden, waardoor we Tokai wisten bij te halen, het blijft dus erg spannend morgen!

Foto’s gemaakt door:
Hans Peter van Velthoven & Jorrit Lousberg